JC.2023.041

Kennismaking en rondleiding

Wil je met ons kennismaken?

Dat kan natuurlijk!
Kiezen voor het Junior College is een bewuste keuze voor ouders en kinderen. We verbinden ons eraan dat onze school het beste uit het kind naar boven haalt en dat we schouder aan schouder staan met ouders. Daarom vinden we het belangrijk om persoonlijk kennis met u te maken.

Met de ouders die hun vierjarig kind willen aanmelden, plannen we een kennismakingsgesprek met een rondleiding door de school. Daarna besluiten ouders of ze hun kind bij ons willen aanmelden. Bij het aanleveren van het aanmeldformulier is er nog geen inschrijving. Pas na de schriftelijke bevestiging vanuit school, is de inschrijving definitief. Hierna plannen we net voordat deze leerling begint, een intakegesprek en een aantal wendagen.

Bij een tussentijdse overstap vanaf een andere basisschool, gaat het iets anders. Naast dat we een zorgvuldige procedure volgen, is een overstap (behalve bij een verhuizing) in principe na de zomervakantie. Het is belangrijk dat de huidige school op de hoogte is voordat er contact met ons wordt opgenomen. De verdere procedure bestaat uit:

  • Contact door ons met de huidige school
  • Kennismakingsgesprek: reden van overstap, onderwijsbehoeften, verwachtingen. Wat kunnen wij als school bieden?
  • Meeloopdag(en)
  • Gesprek waarin we over en weer uitspreken of wij de juiste school zijn.
  • Bij het besluit tot aanname volgt daarop een intakegesprek

Let op: in de maanden juni en juli plannen we geen kennismakingsgesprekken meer in. Uitzondering hierbij voor een overstap door een verhuizing en ouders met leerlingen die nog 4 jaar worden en die niet aan het begin van volgend schooljaar zullen starten.

Aanmeldformulier kennismakingsgesprek

Aanmelden